Ik ben een trotse moeder van vier kinderen en nu ook kindercoach.  Ik zal hier regelmatig wat schrijven over mijn ervaringen thuis en vanuit mijn praktijk

Er gebeurt in je gezin wel eens iets waarmee je in een vicieuze cirkel komt te zitten. Elke dag is het weer het zelfde liedje; je dochter wil niet eten,  zoonlief wil zich weer niet zelf aankleden, hoezo naar school gaan…,  en een vaste bedtijd bestaat niet meer.

Daar zit je dan als ouder je af te vragen waar het fout gaat, en eigenlijk vraag je je nog sterker af waarom doet hij of zij niet wat ik wil? Waarschijnlijk levert het hen iets op, iets wat je als ouder helemaal niet in de gaten hebt. Maar jouw zoon of dochter ervaart wel een winst. Zodra zij namelijk gaan ervaren dat hun gedrag niet meer gewenst is, is het in veel gevallen meteen over.

En eigenlijk wil je het niet weten, maar jij en ik zijn hier heel vaak de bepalende factor. Onbewust wordt bestaand gedrag in stand gehouden.  De vicieuze cirkel blijft en je komt er niet uit. Het is dan fijn dat er iemand even met je meekijkt, zonder oordeel en met dezelfde ervaringen. Die je net even onafhankelijk raad geeft dat je als ouder soms gewoon nodig hebt.